blogs
4 januari, 2022

De interieurs met het wauw-effect van het afgelopen jaar

De interieurs met het wauw-effect van het afgelopen jaar


Ieder interieurproject begint met een woondroom. De behoefte aan een persoonlijke stijl en de wens om een huis eigen te maken. Van plan tot realisatie: er komt heel wat kijken bij een nieuw interieur. Wij, de Binnenhuisadviseurs begeleiden je graag bij dit gehele proces. Voor onze interieuradviseurs is het elke keer weer een feest om met je mee te denken. Ook het afgelopen jaar hebben we dat met veel plezier gedaan. Kijk je mee in de mooiste interieurs van het afgelopen jaar? We nemen je graag mee is de reis van woondroom tot droominterieur!

Binnenkijker #1: Advies op maat voor het zelfontworpen huis van Bernadette en Gerard

Een huis van de grond af aan zelf ontwerpen was een grote droom van Bernadette en haar man Gerard. Veel lichtinval in huis stond hoog op het prioriteitenlijstje en daarop is het ontwerp en interieur aangepast. ‘’Glas tot op de grond was nog wel even een discussie, maar we zijn nu erg blij met het vele licht in de woning. We wilden een levensloop-bestendige, energie neutrale en onderhoudsarme woning en dat is gelukt.’’

Woning_Fam._Lammers_54.jpg

In een groot huis is het soms een uitdaging om gezellige, sfeervolle ruimtes te creëren. Hoe krijg je eenheid en voor welke collecties ga je? Bernadette en Gerard besloten een moodboard te maken van hun stijl en namen die mee naar het adviesgesprek met onze stylist. Warmte en comfort waren belangrijke kenmerken. Vervolgens hebben zij de Binnenhuisadviseurs ingeroepen voor de invulling en het realiseren van hun droomwoning. Dit begint met de fraaie entree van de woning, met in de vide een opvallende lamp. Op de vloeren ligt overal visgraat pvc. Sommige wanden kregen een mooie accentkleur, echt opvallend is de toepassing van het behang uit de collectie van Arte. In combinatie met de persoonlijke items in huis is het gelukt om van een nieuw huis direct een thuis te maken.

Na een proces van bouwtekeningen en interieuradvies woonde ze dan eindelijk in hun droomhuis. Uitkijkend op de weilanden genieten ze elke dag van de ruime woning met veel lichtinval. Bernadette: ‘’Het voelt echt als thuis.’’

lammers_binnenkijker.jpeg

Binnenkijker #2: de woondroom van Philip en Marjolein

Het huis waarin Philip en Marjolein al ruim twintig jaar wonen kon wel wat meer sfeer gebruiken, vond het stel. Ze hadden de woondroom om het buitengevoel naar binnen te halen. Het fijne gevoel en plezier dat hun tuin hen al jarenlang gaf, bleek de doorslag om hun interieur grondig aan te pakken. Ze besloten de hulp in te roepen van De Binnenhuisadviseurs voor het realiseren van een passend interieur.

binnenkijker_Marjolein.jpeg

We vroegen Philip en Marjolein om allebei een eigen moodboard te maken met items die ze graag terugzien in het interieur. Op deze manier kan de Binnenhuisadviseur duidelijkere in kaart brengen wat de woonwensen zijn. Vanuit hier werd een 3D ontwerp gemaakt waardoor het stel bijna levensecht met de adviseur samen het interieur konden bepalen. Een 3D Ontwerp geeft je gelijk een helder beeld en een wauw-effect. Op advies zijn een goede stukadoor en schilder eerst aan de slag gegaan, vervolgens konden onze vakmannen de vloer leggen, de gordijnen ophangen en het behang plakken. Het interieur is een mix geworden tussen hun eigen stijlen, geadviseerde producten en nieuwe ideeën. 

In vier weken tijd zagen Philip en Marjolein de benedenverdieping veranderen in hun droominterieur. ‘’Het eindresultaat is verbluffend geworden. Vooral het afgescheiden woongedeelte met grote leefbank en open haard vormt een fijne plek om je terug te trekken.’’

Binnenkijker #3: Het wauw-effect bij Karin en Gert-Jan

De kans om een verbouwde semi-bungalow van top tot teen opnieuw in te richten, dat laten we ons geen twee keer zeggen! Voor Karin, Gert-Jan en hun gezin mochten wij hun nieuwe woning geheel naar wens inrichten. Er werd gebruik gemaakt van grote elementen, opvallende accenten en ultiem woongemak. 

_LDJ5281.jpg

Karin: ‘’De verbouwing was eigenlijk een gevolg van onze wensen, niet andersom.’’ Dat betekent dat het stel eerst interieuradvies heeft ingewonnen voor de indeling en daarna pas naar de architect is gegaan. Een uitzonderlijke situatie voor onze interieuradviseur, die vrij kon werken binnen alle mogelijkheden die onze collecties bieden, en niet werd gestuurd door de bouwtekeningen die de architect al had gemaakt. Karin kon ons precies vertellen welke stijl zij mooi vindt en vond het ook erg belangrijk dat haar droomhuis aan alle stijleisen voldeed.

_LDJ5266 1.jpg

In alle ruimtes werd rekening gehouden met functionaliteit en de perfecte balans tussen kleuren en materialen. Hierdoor lijken alle ruimtes naadloos in elkaar over te lopen. Zo is de grote woonkeuken echt onderdeel van het interieur. Het donkere hout van het eiland komt terug op verschillende muren en in de op maat gemaakte kast. Met het oog op het vele thuiswerken biedt de woonkeuken ook als werkplek. En met de open haard in kurk behang van Arte geeft het de ruimte extra sfeer. ‘’Met bezoek zitten we altijd aan de grote eettafel. Vooral in de winter een heerlijke plek met de open haard aan.’’ Een functionele werkplek in stijl, met de warmte van de open haard.

Lees meer in het Style magazine

Wil je meer zien van de wauw-effecten die we deze bewoners wisten te geven? De gehele Binnenkijkers met meer foto’s van het eindresultaat vind je in onze Style magazine’s, die je online kunt lezen! Ben je nieuwsgierig geworden naar een uitgebreid interieuradvies of gun je jezelf ook een wauw-effect in je (toekomstige) woning van een Binnenhuisadviseur? Neem contact met ons op of maak direct een afspraak. Ook tijdens de lockdown kun je een afspraak met ons maken. We komen graag bij je langs voor een adviesgesprek aan huis!